lauantai 28. toukokuuta 2011

Ihanat räsykuteet!

Hei!
Nyt kun viimeinenkin koulutehtävä on palautetettua, ajattelin aktivoitua kesäkäsityö rintamalla.
Suunnittelen virkkausta räsykuteista.
Olen kyllä nähnyt, että monet ovat virkanneet trikookuteista mattoja ja koreja.
Räsykuteet tuntuvat huokuttelevilta kaikkien ihanien kuosien johdosta janiistä voisi saada elävää pintaa.

Minä siis vasta suunnittelen rentouttavia kesä päiviä, ajatuksena olisi tehdä kesäkassi.
Olisiko kenelläkään kokemusta räsykuteiden virkkaamisesta tai punomisesta, ehkäpä kuvia?

Kesäfiiliksissä,
Taina

6 kommenttia:

 1. Hei! Itsellä on ollut sama ajatus mielessä, matto ja kori. Mutta ennenkuin ehdin repiä vanhoja lakanoita palasiksi, kaverini kommentoi että olipas tuskaista virkata räsykuteista; sormet hiertyi ym. Kovasti olen kuullut hyviä kokemuksia ontelokuidusta samaan puuhaan, ja näinkin että isosta matosta sai tosi hienon pitsimäisen näköisen tehtyä sillä. Ontelokuitua saa myös ekona/kierrätettynä, joten taidan sellaista kokeilla kesällä.

  Muuten, jos joku asustaa tai käy Rovaniemellä niin siellä on upouusi ihana lankakauppa, http://www.neulontai.fi/
  Siellä on mm. kierrätettyä ja käsinvärjättyä lankaa ja ihania värejä.:) (Marille tiedoksi että toinen omistaja on Konttaniemen Jannen vaimoke).

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että ideoinnit on käynnistyneet!!! :o)
  Mie tukin tähänkin tuota ekan ideoinnin aihetta, kirjaa ja sen materiaaleja.
  Voisiko räsykuteesta tehdystä (virkatusta tms.) palasesta saada mökkikirjalle kannet? Entä sivut? Tuo minun mainostama kierrätyskartonki sopii mielestäni ihanasti kaikenlaiseen ronskimpaan tekemiseen.
  Virkatut kirjankannet alkoi nyt todella ajatuksena inspiroida... Voi kun ehtis kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Oi että virkatut kannet kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Keväällä virkkasin omaan tylsän näköiseen kalenteriini kannet. Tai pikemminkin irtosuojuksen kansien päälle. Jämälangoista sitten innostuin virkkaamaan sellaisia muihinkin pikkuvihkoihin. Virkatut kannet ovat ikäänkuin "vaihtovaate" eli siirrettävissä uuteen samankokoiseen kalenteriin/vihkoon kun entinen poistuu aktiivikäytöstä.

  Systeemi on se, että suorakaiteen muotoisen virkatun "levyn" reunoihin nurjalle puolelle ompelin kangassuikaleet "taskuiksi", mihin kannet pujotetaan. Toimivat samalla taskuina paperilapuille tms. Vielä nappikiinnitys (takakannen reunasta lenkki etukannessa olevaan nappiin) millä kalenteri pysyy kiinni, koska mulla ainakin kalenterin välissä on valtavasti papereita ja lappusia, kerrankin pysyvät kunnolla paketissa.

  Hankala ja sekavaa selittää... Kuvan voisin laittaa, mutta en ole vielä niin pitkällä blogin käytön opettelussa. Nyt iso juttu, että oon jo tässä kommentoimassa ;) Kysykää, jos ette saaneet mitään tolkkua.

  katja

  VastaaPoista
 5. ...eli siis vähän eri jutusta kyse tuossa mun kansivirkkauksessa kuin mitä suunnittelitte ilmeisesti kirjansidontaan liittyen. Mutta pakko oli jakaa tuokin, kun oli mukava saada uutta ilmettä kalenteriin. Räsykuteesta varmaan saisi tarpeeksi napakan ihan kansiksikin.
  k

  VastaaPoista
 6. Ihanaa Katja, että pääsit matkaan!
  Minun kankeahkosta alkuajatuksesta huolimatta, täällä voi heitellä kaikenlaisia ajatuksia. Lokeroidaan niitä sitten tarvittavalla tavalla! Jos sitä tarvetta onkaan! Mutta kaikki ideat voi tuoda tänne eteenpäin ideoitaviksi...
  Vaikka mie ajattelin alkuun vain kirjansidontaa, ja kaikkia ideoita olen ehkä kampeamassa siihen suuntaan, niin annetaan kuitenkin monenlaisten ideoiden lennellä! Toivottavasti voimme sitten jakaa itsekunkin ideoiden kukkasia, ja ideoiden jatkojalosteita kuvin tai kertomuksin! :o)

  VastaaPoista